Matens påverkan på hälsa och koncentration

Maten spelar en stor roll i vårt liv, vare sig vi vill det eller inte. Och hur man ska äta beror helt på vad man försöker uppnå med sin hälsa eller sin fokus. 

food _348320018

Hungrig? Gör det här!

Om du studerar till en viktig tenta ska du inte vara mätt, hellre lite hungrig. Studier visar att lätt hungriga personer har lättare att lägga saker på minnet. De kanske använder mer fokus på studierna för att inte tänka på sin klagande mage. Så klart ska man inte vara utsvulten.

Och under själva tentan är det faktiskt bra att ha med en godisbit såsom en chokladbit. Sockret ger dig en temporär rush och energi samt ökar din koncentration och fokus under en stund.

Det är också lättare att somna och sova gott om du inte är proppmätt när du ska sova. Det är också bra att göra lite lättare träning på morgonen medan man fortfarande är hungrig och väntar på frukost. Du bränner mer fett.

Glad kropp

Vill du har en glad och hälsosam kropp ska du satsa på grönt och frukter. Köp gärna lokalt odlade frukter och grönsaker för att slippa skulden till miljön och vara säker på att du slipper elaka bekämpningsmedel. Du kan hitta ekologiska varor på nätet såsom de så kallade ”super foods” som är packade med mineraler och vitaminer.

Du ska hoppa över socker, för mycket salt och för mycket fett. En LCHF-diet förespråkar så klart en hög del fett i dieten men det gäller att hitta de bra fetterna, så rena och naturliga som möjligt. Socker är aldrig bra för kroppen och detsamma gäller för mycket salt. Kroppen mår också bättre om du hoppar över överkonsumtion av alkohol och koffein. Och för guds skull, sluta röka!