Skaffa hållbara leksaker till barnen

Visst är det härligt med lekar och nya leksaker? Är det dags för kalas? Då är det hög tid att surfa in på en onlinebutik. Du kan hitta härliga WWF-gosedjur, pyssel och till och med badleksaker tillverkade av återvunna amerikanska mjölkförpackningar!

Med miljön i fokus

Miljövänliga material är naturligtvis det bästa valet du kan göra när du handlar. Dessutom är det roligt med ett stort sortiment. Det gör det lättare att hitta rätt pryl. Tänk vilken insats du gör för miljön när du väljer rätt material från början! För barnens skull är det viktigt att till exempel plasten uppfyller de krav som finns så att hyn inte utsätts för skadliga kemikalier.

CE-märkning för kvalitet

Om du vill vara säker på att leksaken hållen när barnen busar, är det viktigt att de är CE märkta. Det är tillverkarens ansvar att märka leksakerna de tillverkar enligt leksaksdirektivet. På så sätt kan du få reda på namn och postadress till tillverkaren. Skulle något problem uppstå, kan du alltså spåra all information du behöver för att hitta en lösning. Myndigheterna är måna om att ditt barn ska kunna känna sig tryggt när det går vilt till och du som förälder kan dricka kaffe och koppla av.