Börja med jonglering

Att börja med jonglering är en sak vi inte tror du kommer att ångra. Jonglering är en kostform och ett perfekt träningstillfälle för både kroppen och knoppen. Här kommer lite tips till dig som vill börja med jonglering.

Jonglör2 bollar

Det enklaste är att börja med två bollar när du ska lära dig att jonglera. Det är bra att få en grund i sin jonglering och känna sig trygg med två bollar, det är då enklare att bygga på och utöka till tre bollar efter ett tag. Ett tips är att köpa så kallade jongleringsbollar, de är mjuka bollar med lite tyngd i som är anpassade för just jonglering.

3 bollar

När du känner dig trygg med två bollar kan du utöka till tre bollar. Detta är betydligt svårare än med två och det krävs nu att du kan hålla en av bollarna i luften hela tiden. Ett tips är att så vid en säng eller ett bord när du jonglerar. Bollarna faller då inte så långt och du slipper att sträcka dig efter de tappade bollarna varje gång.  Att lära sig att jonglera med tre bollar tar för de flesta ungefär en timmes intensiv träning. Med det menar vi inte att du kan allt då utan att du klarar kortare sekvenser att hålla alla bollar samtidigt. Räkna med att det tar upp till en vecka innan du känner dig trygg med tre bollar.

4 bollar och fler

När du känner dig van med tre bollar ska du gå vidare och träna med 4 bollar. Många tror att det inte är särskilt svårt om man klarat tre, men så är inte fallet. Det är nästan ännu svårare att lägga till en boll ju fler bollar du jonglerar med. Räkna med att det tar ett par dagar innan du lyckas jonglera med 4 bollar under kortare sekvenser.

När du känner dig säker att jonglera med bollar, antal väljer du själv, kan det vara roligt att gå vidare och jonglera med andra ting. Det vanligaste är att gå vidare och lära sig att jonglera med käglor. Detta är något trixigare eftersom du måste få en rotation på käglan för att fånga den rätt i handen. Investera i ett par tränings-käglor som gör att du kan använda dem inomhus utan att förstöra golven.