Filma ditt jonglerande – ett bra sätt att utvecklas

För dig som så snabbt som möjligt vill lära dig nya jongleringsmoment så kan det vara riktigt effektivt att filma ditt utförande. På så vis så kan du upptäcka eventuella felaktigheter som du annars kanske missat, eftersom dessa kan vara svåra att notera medans man faktiskt jonglerar.

Jonglering är en aktivitet, sport och konstform där det ständigt går att förbättras, men ibland så kan det vara svårt att nå upp till en ny platå. Vi talar självfallet om att lära sig nya trix och tekniker, och det på ett så stilrent sätt som möjligt! Ett bra sätt för att skynda på inlärningsprocessen är dock att filma sig själv medans man provar på någonting nytt, då detta kan vara ett mycket effektivt sätt att uppmärksamma eventuella felaktigheter i utförandet.

Det är helt enkelt inte svårare än att du sätter upp en filmkamera som fokuserar på det område där du tänkte stå och jonglera och som är så pass bra att du faktiskt tydligt ser vad som äger rum på filmen. Har du ingen filmkamera i nuläget så rekommenderar vi dig att antingen köpa en helt ny från Cyberphoto eller att leta efter en begagnad modell på Blocket. Ytterligare ett alternativ är självklart också att låna en filmkamera av någon i familjen eller av en vän.

När allt det praktiska runt filmandet så är det bara att sätta igång. Jonglera i åtminstone 30-60 minuter innan du kollar på filmen, för att ge dig chans att faktiskt komma in i zonen med ditt jonglerande. Det ger dig också mer material att överblicka, så att du betydligt enklare kan avgöra hur du bör korrigera små detaljer för att få allt att fungera. Det går även att jämföra klippet mot andra guider som tar upp ett specifikt moment, något som också är bra för att enklare kunna komma fram till vad du gör fel och vad som behöver korrigeras.

När du väl får in vanan så ska du se att detta förhållningssätt kommer att hjälpa dig att skynda på processen med att lära sig något nytt, och chansen finns dessutom att du någon gång lyckas fånga något riktigt spektakulärt eller komiskt på film!