Enkla sätt att varva ned

Att vara upp i varv och stressa hela dagarna kan i värsta fall leda till utbrändhet. Men även om man klarar av pressen är det inte ett roligt sätt att leva på. Det är viktigt för kroppen att kunna slappna av och det finns flera sätt att göra det på. Vi tänkte ge några smarta tips som fungerar bra när du känner stressen komma krypandes. 

Fidget spinner

Det trodde du inte att vi skulle förslå, eller hur? Faktum är att en fidget spinner fungerar på samma sätt som en stressboll fast roligare. Den påminner dig själv om att du är stressad och behöver slappna av, ger dig chansen att använda kroppen på något sätt när du behöver koncentrera dig. Om du kan visualisera lugn och ta djupa andetag samtidigt som du använder din fidget spinner för att få ännu bättre resultat. Du kan köpa dem till bra priser hos Nordicbox, passa gärna på att köpa fler än en så du har en hemma, en på kontoret och kanske en i bilen då du fastnar i långa bilköer.

Lavendel

Doften är lavendel är populär hos många och det är inte bara den fantastiska doften som gjort lavendel till en vanlig doft i de svenska hemmen. Lavendel är faktiskt en form av läkeört, den är speciellt bra på att stresshantering. Du kan använda dig av doften som olja, torkad, i en spray eller hemmaodlad. Några droppar olja eller från sprayen på kudden kan ge dig bättre sömn. Doften av lavendel har en lugnade och avslappnande effekt. Du kan till och med använda dem för att få myggbett att sluta klia! Läs om fler idéer på Make Me Smile.

Se inåt

Det låter väldigt filosofiskt att be någon se in i sig själv, men det absolut bästa sättet att hantera stressen är att se till att den inte blossar upp överhuvudtaget. Du behöver lära känna dig själv och veta vilka situationer som vanligtvis tar fram stressen. När du vet vad som får dig upp i varv kan du försöka motarbeta stressen redan innan du har hamnat i den sitsen.