Börja vandra och hitta ro

shutterstock_333530624

Vandringsturer kan få dig att lära känna dig själv på ett helt annat sätt. Det är också en rolig och rogivande motionsform. När man är ute och promenerar i terräng hela dagen behöver det inte gå fort, ta dagen i din takt. 

Skaffa bekväma och härliga kläder att vandra i. Du behöver slitstarka tyger som tål vind och vatten. Du ska också ha en bra ryggsäck som tål vatten och inte är för tung. Som nybörjare kan du nöja dig med en mindre ryggsäck.

Lär dig också hur man läser kartor och kompass. Om du villar bort dig i skogen är detta det enklaste sättet för att hitta tillbaka till civilisationen igen. Se också till att du lär dig hur man beter sig i skogen. Många regler vet man redan om: man ska inte skräpa ned, man får inte elda vartsomhelst eller förstöra naturen. Det enda du får plocka från marken är saker som redan har fallit, du får inte bryta kvistar från träden.

Om du tänker ge dig ut i en helg behöver du ett stadigt tält. Ju mindre tält, desto lättare att hålla sig varm så är det bara du kan du välja det minsta tältet. Det är också lättare att ställa upp och väger mindre.

Sist men inte minst, glöm inte bort att njuta av dina vandringar. Ta kort, stanna upp och slappna av, ta en tupplur på en bergsklippa eller sitt ned och läs en bok under en solig eftermiddag. Det är som medicin för själen och sinnet. Du kommer att återvända med ett leende och en helt annan ro i kroppen. Vi lovar!